ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ: Η Πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης

Η ονυχομυκητίαση ορίζεται ως η φλεγμονή των ονύχων που δημιουργείται από μύκητες. Θεωρείται μια από τις συνηθέστερες διαταραχές, καθώς αποτελεί το 50% των λοιμώξεων που μπορούν να απειλήσουν την υγεία του νυχιών. Η λοίμωξη αυτή δεν είναι ένα απλό αισθητικό πρόβλημα. Σε περίπτωση που δε θεραπευθεί μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες στην υγεία, καθώς πέρα από την πάχυνση και τη δυσχρωμία του νυχιού ο μύκητας μπορεί να δημιουργήσει ακόμα και την αποκόλληση του από το υγιές δέρμα. Συνεπώς, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότιμία λοίμωξη των ονύχων χρήζει άμεσης θεραπείας.

Η ονυχομυκητίαση αντιμετώπιζε σημαντικά εμπόδια για την επιτυχημένη θεραπεία της στο παρελθόν, σήμερα όμως έχουμε την ευκαιρία για μία πρωτοποριακή θεραπεία.

Ο λόγος για το Q-switched laser, μία από τις πιο χρήσιμες κλινικές καινοτομίες, η οποία βάζει τέλος στο επίμονο αυτό πρόβλημα της ονυχομυκητίασης χάρη στο ειδικό μήκος κύματος και της διεισδυτικότητάς του που θεραπεύει το νύχι χωρίς να προκαλεί βλάβες τόσο στην επιφάνειά του όσο και στο δέρμα γύρω από αυτό.

Το Q-switched laser θεωρείται ως η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος για την αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης, ενώ καθιστά την θεραπεία εντελώς ανώδυνη, δεν έχει περιορισμούς όσον αφορά στην ηλικία, στο φύλο, στο χρώμα του δέρματος και στο ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, καθώς ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές του αμέσως μετά τη θεραπεία.

Για την πλήρη εξάλειψη του μύκητα απαιτούνται 3 συνεδρίες οι οποίες γίνονται, μία κάθε μήνα και τα αποτελέσματα είναι ορατά με ποσοστό εξάλειψης του μύκητα έως 95% από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.

Τόσο ο ιατρός μας όσο και το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό μας, είναι στην διάθεση σας για περαιτέρω πληροφορίες.